Supa de pui cu galuste

de Bucataras Medi in Supe, 18 Oct 2010 | 5194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • Pentru galuste:
  • 8 linguri cu gris
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in care se curata legumele(eu ceapa o crap in patru si dupa ce a fiert bine o scot, pastarnacul , morcovul si ardeiul taiate fasii mai mari ) si apoi se adauga in supa .Dupa ce legumele au fiert si ni se pare ca sunt prea multe putem sa mai scoatem din ele.

Separat se prepara galustele:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un  pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec  care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece  si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.timp in care mai adaugam din cand in cand apa rece  .Tragem apoi de pe foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 21:07

Stiu Ela..........supa iti place ......da eu cel mai mult ma bucur ca ai inceput sa mananci si ciorbe................

ela 1

19.10.2010, 21:22

azi am facut ciorba de perisoare...si am mancat si eu....

Bucataras Medi 1

21.10.2010, 15:09

ah, ela ce-mi place de tine................nu-i asa ca a fost buna?.............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan fugit cu galusti